<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

post- en bezoekadres


Het gevreesde corona-virus is zich langzaamaan over de hele wereld aan het verspreiden en de pandamie heerst ook volop in Nederland. In het begin hield ik me er afzijdig van want ik had al genoeg aan mijn eigen ziekte, waarvan ik eerst niets begreep.
Nu heb ik het gevoel dat iedereen solidair is met mij en in gedeeltelijke quarantaine zit.

Het bizarre is dat de eerste patint afkomstig uit Loon op Zand die besmet is met het COVID-19 Corona-virus op donderdag 27 februari bekend gemaakt is. Achteraf is gebleken dat mijn ziekte op exact diezelfde dag is geconstateerd om 14.51 uur.

De doktoren hier in het Erasmus zijn zeer kundig en telkens kwam ik weer met andere vragen, waardoor mijn situatie toch steeds duidelijker werd. Ik raakte snel gewend aan de dagelijkse gewoonten waarmee ik nu te maken had. Een soort snelcursus anticiperen en ze vertelden mij ook dat ik hier gewoon een full-time job aan had. En zo voelde het ook wel, want ik moest na elke inspanning ook weer rusten. En als je mij kent, is dat toch wel heel moeilijk. Maar wat moet, dat moet.
"Toch nog een baantje gevonden op mijn 64e, UWV''.

Het verzorgend personeel is allemaal heel geduldig, behulpzaam en er is altijd een luisterend oor. Dus ik probeer voor ieder ook zoveel mogelijk mee te werken wat ik kan doen om hun werk te vergemakkelijken. Want IK heb hen ook hard nodig. En dan kan ik weleens wat extra vragen als het nodig is.

Inmiddels ga ik a.s. zaterdag 21 maart, mijn 3e en laatste chemo-kuur van deze cyclus ontvangen. Enkele dagen daarna gaat er middels puncties getest worden wat de kuur met mijn lichaam gedaan heeft en of de beoogde resultaten gehaald zijn. Dus dat gaat HEEL spannend worden. Naar aanleiding daarvan wordt er verder gegaan met het behandelplan of het wordt aangepast. Als het goed is, zou ik dan een paar dagen naar huis mogen.

In het begin keek ik er erg naar uit maar nu dit virus zo grimmig is, zou ik het liefste hier blijven in mijn veilige cocon. Maar zover is het nog niet en zij weten echt wel wat ze doen als ze mij tijdelijk ontslaan.

Intussen heb ik voor mijn eigen veiligheid even alle bezoek afgezegd omdat ik het te link vind in mijn situatie, ondanks ik dat niet verplicht was.
Alle verzorgers zijn steeds heel tevreden over mijn resultaten, want ik word hier ook begeleid door een fysiotherapeute en een ditiste, enz. Alles is belangrijk voor mijn conditie die ik zoveel mogelijk op peil moet zien te houden en dat moet je zelf organiseren. Want zonder conditie, geen ontslag. Wat ben ik blij dat ik mijn hele leven gesport heb en de laatste jaren nog meer omdat ik geen werkdruk meer had.

Het enige is dat ik heel snel moe ben en op tijd mijn rust moet nemen en dit ook weer zelf moet aangeven. Maar ja, ga jij je bezoek wegsturen als het nog gezellig is. Het is prima voor de moraal en je kunt gelijk ook even je gedachten verzetten. Dat hebben we gehad en nemen ze niet meer af. Soms voelde ik daarna dat ik toch een beetje te ver gegaan was. Maar ja, sois. Ik kan hier de hele dag rusten als ik wil.

Nu ik het bezoek even heb stilgelegd, constateer ik wel dat dit toch even veeeeeel beter is voor mij. Mijn bloeddruk is bijna ideaal en mijn uithoudingsvermogen gaat beetje bij beetje vooruit. Dus het is niet eens zo slecht en ik kan toch contact houden met mijn Dreamteam-groep via Whatsapp. Het werkt prima, adequaat en supersnel.
Ik kan er mijn wel en wee kwijt en ik hoor ook wat er bij hen speelt. Want ik ben wel ziek maar ik mag ook graag lachen en grapjes maken.

Daarom zou ik het leuk vinden als je een kaartje wilt sturen, het ook grappige, hilarische, mooie kaartjes mogen zijn en niet per definitie over beterschap hoeven te gaan. Dat begrijp ik wel. Of misschien is iemand wel goed in gedichten of andere pozie, etc. schrijven.

Het postadres is: Erasmus MC
                            T.a.v. Marion Groffen
                            Kamernr. R935 (heel belangrijk)
                            Postbus 2040
                            3000 CA   Rotterdam

Zodra ik weer besluit bezoek te kunnen ontvangen, is dit het juiste adres want ze hebben hier 3 parkeergarages en het is enorm groot. Als je nog niet eerder geweest bent, houd er rekening mee dat je vanaf aankomst in de parkeergarage totdat je op mijn kamer bent, wel een half uur onderweg kunt zijn.

                             Parkeergarage Westzeedijk
                             Westzeedijk 361
                              3015 AA  Rotterdam
                              Afdeling nG
                              Kamernr. R935

Na overleg van dag is bezoek mogelijk vanaf 14.00 uur. Ik mag en wil niet meer dan 
2 personen tegelijk in mijn kamer ontvangen.

lieve groetjes en virtuele knuffels van Marion18 Maart 2020 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Marion @ 12:42 26-Mar-2020
@Esther - was niet voor jou bedoeld meissie. Jij hebt toch al geschreven.

Naam Esther @ 10:05 26-Mar-2020
Hoi Marion, niet veel leuke anekfdotes om te delen. Mogen geen contact met anderen. Ik werk al meer dan een week niet.lieve groetjes

Naam Frans Verbeek @ 20:42 24-Mar-2020
En Marion, is er nieuws wat je wil delen ?

Naam Marion @ 16:43 19-Mar-2020
Dank je wel Rob, vind het gewoon een gezellige, warme club. Maar het lijkt of heel de wereld met mij mee lijdt. En dat alle leuke dingen die ik had moeten missen ook opgeschort worden. Voir alle mensen is het n zware tijd omdat ze ineens anders moeten gaan leven. Ik heb n heel mooi gedicht ontvangen dat ik wel naar Mia zal doorsturen om te delen. Hou jij je ook sterk hè. Tot gauw, misschien ook virtueel zingen 😄😄

Naam Rob van den Aarsen @ 16:15 19-Mar-2020
Dag Marion, het was inderdaad even schrikken allemaal...."ons allerliefste klein sopraantje"! Ik zie ook dat je er lekker over kunt schrijven. Heel prettig om te lezen. Ja, en hoe ik jou ken is natuurlijk niet zo moeilijk: ons CQ - koor, en je volgde Franse les bij Magali. Uiteraard hoop ik net als de rest (en iedereen natuurlijk) dat je weer gauw bij de sopranen aansluit, hoewel we de repetities voorlopig even hebben stilgelegd. Heeft ook geen zin, als jij er niet bent Ik wens je veel sterkte, geduld, maar vooral veel schrijfgenot! Groetjes, Rob

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Test
Dit is een tekstje
post- en bezoekadres

test
Toch even zoeken. Nu staat mijn tekst niet bij mijn reactie.